Videó-önéletrajz: a kreatív jelentkezés innovatív formája

Írta Zsolt Fodor / 2019-06-06
Videó-önéletrajz: a kreatív jelentkezés innovatív formája

Magyarországon a munkavállalók körében még nem igazán terjedt el, sokan pedig még idegenkednek a használatától, ám a videó-önéletrajznak számos előnye lehet a hagyományos CV-kkel szemben. Ereje a vizualitásban rejlik, amitől személyesebb és hatásosabb lehet a leírt szövegnél. Nézzük most meg, pontosan miről is szól ez a kreatív jelentkezési forma.

Egyre több álláskereső csatolja írásos önéletrajza mellé videós jelentkezését, ettől remélve a sikeres felvételt. A videó-önéletrajz modern, korszerű módszer, ami egyelőre kevéssé tudott beépülni a hazai általános technikák közé. Igazán sikeres az lehet, aki az álláskeresés során felismeri az egyediség jelentőségét, és igyekszik valamiképp kitűnni a tömegből. Ehhez kiváló eszköz lehet nemcsak a közösségi médiában való aktív jelenlét, a saját álláskeresői weboldal készítése vagy az olyan módszer is, mint a videó-önéletrajz.

A hirdető cégek képviselői úgy vélik, hogy az egy kaptafára készített, e-mailben küldött önéletrajzok nem adják vissza az álláskereső igazi személyiségét, kommunikációs képességét, viszont a videós önéletrajz kiváló módja a figyelemfelkeltésnek. Ez egy rövid, maximum 2-3 perces profi kisfilm, melyben az álláskereső bemutatja legfontosabb kompetenciáit, ismerteti szakmai múltját, és röviden összefoglalja, milyen típusú munkát keres.

A videóban való jelentkezés előnyei az álláskeresők számára:

  • Személyesebb: jóval nagyobb betekintést ad a jelölt személyiségébe, kommunikációs stílusába

  • Értékteremtés: azt sugallja, hogy a pályázó időt és energiát fektet a munkakeresésre, így innovatív és kreatív munkavállaló benyomását kelti

  • Kreativitás: felhívja a figyelmet és garantáltan nem kerül a kukába, mint a papíros vagy hagyományos e-mailes verzió

Bár a videó-önéletrajz sokkal látványosabb, mint egy kétoldalas Word dokumentum, nem biztos, hogy tartalmaz minden olyan információt, amire a kiválasztás során szükség van. Egy egyperces anyagba nem tudnak bekerülni olyan adatok, amelyekre egy HR-esnek szüksége van a döntés során. A videó mint forma az eredetiség követelményének nagyon is megfelel, csakhogy nehezen kezelhető. Közismert tény, hogy a toborzással foglalkozók egy-egy önéletrajz elolvasására néhány másodpercet szánnak csupán, és a gyakorlat is azt mutatja, hogy egy egy-két perces videó megtekintése nem fér bele a napi rutinba. Ráadásul egy ilyen anyag nehezebben prezentálható egy vezetőnek, nehezebb összehasonlítani mások önéletrajzával, és az interjúkon is bonyolult megmutatni.

Hogy tetszett ez a cikk?