Mit tegyünk, ha nem jelentkeznek az állásinterjú után?

Írta Zsolt Fodor / 2018-07-05
Mit tegyünk, ha nem jelentkeznek az állásinterjú után?

Nagyon fontos, hogy az interjúfolyamat vége felé rákérdezzünk a döntési folyamatra és arra, hogy mikor várható a visszajelzés. Ez később hivatkozási pont lehet, ha nem kapunk választ, illetve segít az interjú utáni kapcsolattartás ütemezésében.

Pár dolgot mindenképpen érdemes tennünk, ha úgy érezzük, hiába várunk az interjúztató válaszára.

1. Kezdeményezzünk

Ha a jelölt nem mutat kezdeményezőképességet és aktivitást az interjú után, azt az interjúztató az érdeklődés hiányának és motiválatlanságnak tudhatja be. Ezért amikor lejár a szóban megadott határidő a visszajelzésre, várjunk pár napot, majd küldjünk egy "bejelentkező" e-mailt. Győződjünk meg róla, hogy a levélben értékes információt nyújtunk az interjúztatónak, akár hívjuk fel a figyelmét egy-egy érdekes szakmai cikkre vagy blogra.

2. Készítsünk tervet

Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy mi számít idegesítő, túlzásba vitt kommunikációnak, vagy mit tekint az interjúztató érdektelenségnek, passzivitásnak. Fontos, hogy az interjúról kilépve határozzuk el, hogy maximum hányszor fogunk érdeklődni a felvételi kimeneteléről, és ezt milyen módon fogjuk megtenni. Ragaszkodjunk ehhez a beosztáshoz akkor is, ha nem járunk sikerrel, és nem kapunk választ a cégtől.

3. Vegyük észre a jeleket

Azt, hogy mennyi energiát érdemes fordítani az interjú után a visszajelzésre, könnyen megállapíthatjuk, ha a határidő lejárta után közvetlenül az interjúztatónál vagy a legközelebbi kontaktszemélynél érdeklődünk. Figyeljük meg, milyen a reakciója. Ha lelkes és informatív, az azt jelentheti, hogy érdemes még erőfeszítéseket tennünk. Ha hűvös és diplomatikus, jobb, ha nem fordítunk rá több energiát. Sokszor azt is válasznak értékelhetjük, ha nem kapunk választ.

4.Tájékoztassuk megfelelően az interjúztatót

Tájékoztassuk a munkaadót arról, ha a kiválasztási folyamat során valamilyen, az iparágban fontos történésben előrelépés született. Ha a céget érintő nagyobb ívű folyamatokra is odafigyelünk, és erről tájékoztatjuk a potenciális munkaadót, az által észrevétlenül tudatjuk, hogy továbbra is érdeklődünk az állás iránt.

5. Ne vegyük személyes kudarcnak, ha nem jön válasz

A vállalatoknál gyakran előfordul, hogy egy-egy meghirdetett álláslehetőséget utólag limitálni kell a fizetés és a feladatkör szempontjából, vagy akár teljesen meg is kell szüntetni. Ezeket a belső információkat a cég nem szeretné nyilvánosságra hozni, így sokszor azt a taktikát választja, hogy egyáltalán nem kommunikál.

6. Tanuljunk a vállalatról a válaszadási hajlandóság alapján

Előfordulhat, hogy nem abban a bánásmódban részesítettek minket, melyet megérdemeltünk volna, vagy az interjú után bármilyen más okból negatív képet kaptunk a vállalatról. Raktározzuk el az információt, és használjuk később, amikor más pozícióra jelentkeznénk ugyanannál a cégnél. Sok esetben egy-egy kiválasztási folyamat során a vállalati kultúráról is képet kapunk, valamint arra is következtethetünk, hogy hogyan bántak volna velünk, ha megkapjuk az állást.

Hogy tetszett ez a cikk?