Mit dolgozhatok, ha 8 általánosom van?

Írta Evelin Hargitai / 2019-07-11
Mit dolgozhatok, ha 8 általánosom van?

Ha csak általános iskolai végzettséged van, azt gondolhatod, hogy kevés lehetőséged van a munkaerőpiacon. Pedig viszonylag sok betanított munkát kínálunk, és még céges buszt is kifoghatsz.

 

Biztosan neked is mondogatták a felnőttek gyermekkorodban, hogy tanulj, különben baj lesz. Valahogy mégis úgy alakult, hogy nem tudtál vagy akartál továbbmenni az iskolában. Ha csak általános iskolai végzettséged van, akkor se csüggedj. Manapság sokféle munkát kínálnak 8 osztályt végzetteknek is. 

Nézzük a Viapan Dologidő kínálatát!

Ha rákattintasz a honlapunkon az álláskereső részre, láthatod, hogy a legtöbb betanított munkánkhoz céges buszjárat is van. Ez kényelmes és ingyenes: a céges busz visz munkába, és munka után hazavisz.

 

Összeszerelő, operátor

A legtöbb munkánk elektronikai vagy autóalkatrészek összeszerelésével kapcsolatos. Ezt úgy kell elképzelned, hogy szalag mellett vagy munkaállomásokon kell ülve vagy állva dolgoznod, és kettő vagy több műanyag vagy fény elemet összeillesztened. Ezeket az elemeket úgy tervezték meg, hogy csak egyféleképpen illeszkedjenek egymásba, úgyhogy elrontani nem nagyon lehet. 

Egy-két különleges munkakör is előfordul:

  • a krimpelő vezetékekre erősít rá csatlakozókat

  • a bandázsoló kábelkötegeket teker körbe szigetelőszalaggal

  • a sorjázó a műanyag alkatrészek szélein található fölösleges műanyagdarabokat csiszolja le

Előrelépési lehetőség: sorvezető, minőségellenőr, műszakvezető. 

 

Címkéző, csomagoló

Az egyik legkönnyebb munka. Kartondobozokba kell pakolnod a termékeket, és a dobozokra matricát kell ragasztanod. 

Előrelépési lehetőség: csoportvezető.

 

Válogatósoknak

Sajnos, ez csak egy szóvicc: ha válogatós vagy, akkor lehet, hogy nem mindegyik válogatós munka való neked. Akad olyan munkánk, ahol szelektív hulladékot kell szétválogatnod, de olyan is, ahol gyümölcsöket, zöldségeket fogsz szortírozni méret vagy minőség szerint.  

Előrelépési lehetőség: csoportvezető, minőségellenőr.

 

Komissiózó, áruösszekészítő

A komissiózó egy raktárban válogatja össze a szükséges termékeket. Ez egy mozgalmas, mászkálós munka: azoknak ajánljuk, akik szeretik a változatosságot. 

Előrelépési lehetőség: csoportvezető, targoncás

 

Húsipari dolgozó

A húsiparban egyesek számára ínycsiklandozó, mások számára kellemetlen illatokkal lehet találkozni, és általában hideg van. A megfelelő munkaruhát a dolgozók minden esetben megkapják. A feladat általában a hús darabolása, gépek kezelése, csomagolás. Gyakran állómunka.

Előrelépési lehetőség: csoportvezető, néhány esetben targoncás

 

Amint láthatod, a lehetőségek tárháza még 8 általánossal is széles. Válogass az állásaink közül, és a munkatársaink is segítenek kiválasztani azt, ami a legjobb lesz a számodra.

 

Hogy tetszett ez a cikk?