Kölcsönzés vagy közvetítés?

Írta Evelin Hargitai / 2019-07-04
Kölcsönzés vagy közvetítés?

A munkaerő-közvetítőkről és a kölcsönzőkről sok tévhit terjed. Mi most érthetően és egyszerűen összefoglaljuk, hogy melyikről mit kell tudni. A lényeg: egyiktől sem kell félned. Nem lehúzás, hanem biztonság. Mit csinál a munkaerő-kölcsönző és a -közvetítő, mi a különbség a kettő között? 

 

Az előző cikkben leírtuk, mit csinál egy “munkaközvetítő”, de nem véletlenül írtuk ezt a szót idézőjelben. A köznyelv általában egy kalap alá veszi a munkaerő-közvetítőket és a -kölcsönzőket. Ebben van is igazság, mert sok cég (ahogyan a Viapan Dologidő is) mindkettővel foglalkozik. 

No de mi az a munkaerő-közvetítés?

Képzeljük el, hogy van egy céged, de annyira elfoglalt vagy, hogy nincs energiád magad keresgélni az alkalmazottakat. Főleg most, hogy kellene egy jó rendszergazda. Megbízod tehát például a Viapan Dologidőt, hogy írjon egy érthető és érdekes álláshirdetést, hirdesse meg az állást több helyen is, és válogassa ki az önéletrajzokat, majd interjúztassa le az ígéretes rendszergazda-jelölteket. Ez neked több napodat venné el, viszont ők ebben profik. 

A munkaerő-közvetítő tehát megkeresi a lehető legjobb munkaerőt egy adott cégnek. Ez a dolgozó a céggel áll majd munkaviszonyban, és ezzel véget is ér a közvetítő szerepe. 

Speciális eset a fejvadász, aki nem hirdetéssel keresi a megfelelő munkaerőt, hanem konkrét személyeket keres meg a lehetőséggel. Persze, olyanokat, akikről tudja vagy sejti, hogy a terület kiváló szakértői, ígéretes munkatársak. 

És a kölcsönzés?

Kölcsönzés esetén a kölcsönzőcég toborozza a munkaerőt, és a kiválasztott dolgozók vele kerülnek szerződéses viszonyba. Azaz a dolgozó a kölcsönzőcég alkalmazottja, de a cég (például a Viapan Dologidő) “kölcsönadja” őt valamelyik partnerének. Mi ebben a jó? A dolgozónak az, hogy ha vége van a munkának, akkor sem marad állás nélkül: általában hamar sikerül áttenni őt egy másik partnerhez, egy másik munkahelyre. Ez tehát biztonságot ad. A kölcsönzőcégek szolgáltatását a toborzástól a bérszámfejtésen át egészen akár a céges buszig a cégek fizetik, tehát a dolgozók béréből semmit nem vonunk le. Ott van még az is, hogy a kölcsönzőcégek általában több időt, figyelmet tudnak fordítani a felmerülő problémákra, és segítenek.

 

A két szolgáltatásban az a közös, hogy mindegyik fél azzal foglalkozhat, amihez a legjobban ért: a cég termelhet és fejlesztheti a termékeit, a dolgozónak nem kell elfáradnia a keresgélésben és az ügyintézésben, a “munkaközvetítő” pedig elvégzi a szervezés és a papírmunka feladatait.

Hogy tetszett ez a cikk?