Hogyan jellemezd magad az önéletrajzodban!

Írta Zsolt Fodor / 2019-04-11
Hogyan jellemezd magad az önéletrajzodban!

Sajnos a sablonokhoz ragaszkodva manapság minden önéletrajz csapatjátékos és önállóan dolgozni tudó, jó kommunikációs készségű jelöltekről szól. De az önéletrajz olvasója szinte sosem keresi ezeket, még akkor sem, ha ez van az álláshirdetésben (az is sablonból készült…) Ezért álláskeresőként válassz jobb taktikát az önjellemzésre: az adott állás, amire jelentkezel, valamiért érdekes számodra, hiszen azért jelentkezel rá.

Valamiért neked való, de miért? Milyen tulajdonságok kellenek abban az állásban a szakmai tudáson túl? Ha ezeket írod le az önéletrajz „készségek” fejezetében, akkor te egy olyan jelölt leszel, akivel biztosan beszélgetni akarnak egy állásinterjú keretében.

Gondold át, mi az a tulajdonságod, ami eddigi állásaidban sikeressé tett! Precíz voltál, tartottad a határidőket, képes voltál egyszerre több dologgal foglalkozni? Barátságos voltál, akinek mindenkihez volt egy kedves szava? Vagy épp elmélyülő, esetleges nehéz külső körülmények között is jól dolgozni tudó, munkára koncentráló? Egy megbízható ember, akire mindig lehetett számítani? Aki hajlandó új dolgokat megtanulni egy új feladat kedvéért?

Ha őszinte vagy ebben a leírásban, a neked nem való állásokat is kiszűrheted. Ez elsőre nem hangzik biztatóan, mert így ki is ejted magad állásokból, de ezek olyan állások, amikben valószínűleg nem is tudnál sokáig megmaradni, vagy igen komoly lelki törések árán, tehát semmiképpen sem lenne előremutató a karriered szempontjából. Pl. egy határozott, önálló munkavégzést preferáló ember nem lesz megfelelő egy irányított, „kézi vezérelt” munkakörnyezetben.

Szavak melyeket jobb, ha kihagysz az önéletrajzból

Az egyes pozíciók szintén meghatározzák, milyen tulajdonságokkal, készségekkel érdemes érvelni magad mellett. Klasszikus hiba, hogy pl. vezetői pozíciókra a jelentkező leírja ugyan a vezetői eredményeit, hogy hány fős csapatokat vezetett, milyen témakörökben, de nem ír semmit a vezetői stílusáról, így az álláshirdető nem tudja meg az önéletrajzból, ilyen vezetőt keres-e az adott csapatának. A beosztotti pozíciókban a jelöltek a precizitást hangsúlyozzák a legjobban, de ez kevés. Ügyfélszolgálati munkakörökben legyen empatikus, de képes legyen határozottan képviselni a cég érdekeit. Érdemes írni a munkamorálról: akinek az elvégzett munka sikere fontos, és hajlandó erre akár sok időt is szánni, bizonyos pozíciókban értékes jelölt lehet (értékesítésben pl.), máshol viszont pont a gyors, „pörgős” jelölt lesz a megfelelő.

Hogy tetszett ez a cikk?