Álláskeresés: a kulcs a nyitottságban rejlik

Írta Zsolt Fodor / 2018-10-30
Álláskeresés: a kulcs a nyitottságban rejlik

A munkahelyváltás szükségessége attól függ, hogy belső motiváció által vezérelten vált valaki, vagy elvesztette a munkáját és rákényszerül. Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen az egyén egzisztenciális háttere. Még melyek a legfontosabb pontok? Cikkünkből megtudhatod!

Elsőként nagyon fontos a nyitottság, ami azt is jelenti, hogy mennyire rugalmasak, mennyire alkalmazkodó képesek a munkavállalók, vezetők. Általánosságban a magyar munkavállalók nem mutatnak jó képet: hiába fújnak viharos szelek a munkaerőpiacon, az alkalmazkodóképesség alacsony. Pedig úgy nehéz labdába rúgni, ha valaki ugyanabban az iparágban akar maradni, ugyanolyan kompenzációs csomaghoz ragaszkodik, és még azt is elvárja, hogy az új munkahely ugyanolyan közel legyen, mint a régi.

Lépjünk ki a komfortzónánkból

Akár tetszik, akár nem, ki kell mozdulni a komfortzónából. Enélkül nehéz munkát találni. A kulcs a networking és personal branding Az előkészítés sokkal hamarabb el kell kezdődjön, mint maga a váltás. Az előkészítés sokféle lehet, a két legfontosabb a networking (kapcsolati tőke építése) és a personal branding („énmárka”). Ezek sok munkavállaló „működésének” nem képezik a részét.

A networking nem összekeverendő a névjegykártyák gyűjtésével, természetesen annál sokkal többről van szó. És a personal brand, azaz az „énmárka” építése is nagyon fontos.

Az előkészítés, és annak részeként a personal brand építése, és a networking idő-és energiaigényes tevékenységek. Azoknak van nagyobb esélyük még nehéz üzleti környezetben is egy sikeres váltásra, akik időt és energiát fektetnek be a saját márkájuk építésébe és a networkingbe. Mindkettőre igaz, hogy folyamatosan kell rajtuk dolgozni.

Mikorra időzítsünk?

A váltással kapcsolatban van egy nagyon izgalmas kérdés: annak az időzítése. A bizonytalanság korában élünk: nincsen tervezhetőség, nincsen bizonyosság. Éppen ezért véletlenül sem szabad azt hinnünk, hogy ha ma minden szép és jó (pl. jó cégnél, jó állás), akkor ez hosszú távon is így lesz!

Az jár jobban, aki időben elkezdi építeni, előkészíteni az új karrierjét, akkor, amikor még van rá idő, forrás és energia. Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogyha sokáig követjük az utat, amelyiken vagyunk, elszalasztjuk a jövőbe vezető lehetőségeket. A váltás ideje alapvetően akkor jött el, amikor az illető saját igényei és a valóság között már nagy a szakadék. Akkor, amikor amit, és ahogyan csinál, nem felel meg az értékrendjének, már nem tud benne hinni. Legyünk tehát nyitottak, és ne hagyjuk, hogy veszélybe kerüljön a karrierünk.

Hogy tetszett ez a cikk?