6 tény arról, hogy milyen is kölcsönzött dolgozónak lenni

Írta Evelin Hargitai / 2019-06-20
6 tény arról, hogy milyen is kölcsönzött dolgozónak lenni

Munkaerő-kölcsönzőnél dolgozni nem jelent hátrányt, sőt inkább előnyös a dolgozók számára. Olvasd el, milyen is kölcsönzöttként dolgozni!

Sokan nem tudják pontosan, hogy mit jelent kölcsönzött munkavállalónak lenni. Röviden: semmi különöset. No de persze elmagyarázzuk bővebben. Azt, hogy egy munkaerő-kölcsönző cég (például a Viapan Dologidő) vesz fel téged, majd kölcsönad egy adott munkaadónak. A fizetésedet a kölcsönzőcégtől (tehát például tőlünk) kapod. Ennek semmiféle hátránya nincs, de előnye annál több. Mutatjuk, mik ezek.

 

1. Biztos fizetés: a fizetésed ugyanannyi lesz, mintha a munkaadó saját dolgozója lennél. Minden hónap 10. napjáig mindenképpen meg is kapod ezt a fizetést. 

2. Védett formában dolgozhatsz: egy projektvezető odafigyel, hogy minden papír rendben legyen, és hozzá fordulhatsz, ha kérdésed vagy problémád van.

3. Céges buszjárat: nagyon sok munkahelyre van céges buszjáratunk, így rövidebb idő alatt és kényelmesebben eljutsz munkába és haza.

4. Bejelentett munka: 1000%-ig biztos lehetsz benne, hogy kölcsönzött munkavállalóként be leszel jelentve. Azaz lesz egészségügyi ellátásod, és ha úgy alakulna, kapsz álláskeresési járadékot.

5. Könnyebb váltás: egy kölcsönzőcégnél sok-sok állás elérhető, tehát ha jelzed a projektvezetődnek, hogy valami miatt váltanál, akkor jó eséllyel tud kínálni valami mást. 

6. Közösség: sokszor tapasztaljuk, hogy a “dologidős” kollégák összebarátkoznak, segítik egymást, Facebook-csoportot hoznak létre. Azaz összetartanak.

A fentieket olvasva már biztos lehetsz abban, hogy a kölcsönzés nem hátrányos, sőt még előnyös is a számodra. 

 

Hogy tetszett ez a cikk?