Jelenlegi hely

Outplacement, a gondoskodó elbocsájtás

Néha nem új emberekre van szükségünk, hanem a már nálunk dolgozó kollégáktól kell megválnunk. Ez a folyamat sokszor mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára megterhelő. Különösen ha több száz, vagy több ezer munkavállalóról, adott esetben egy magas beosztású vezetőről van szó.

Outplacement szolgáltatásunk segítségével az elbocsájtott dolgozó önértékelésének helyreállításán túl segítséget nyújt az álláskeresésben is. Szolgáltatásunk legfőbb célja, hogy a volt dolgozó a munkaerőpiacra fenntartsa az Önök, mint munkáltató jó hírnevét.

Az outplacement segít az elbocsájtás feldolgozásában!

Legyen Ön is emberközpontú munkáltató. Kérje tanácsadónk segítségét egy ingyenes konzultáció keretein belül.

Hogyan néz ki az outplacement?

Fontos tisztázni, hogy nem az elbocsájtás átvállalásáról van szó. Mi csupán támogató félként vagyunk jelen és akár a bejelentés pillanatától kezdve támogatjuk a dolgozót. Pszichológiai teszt és egy tanácsadóval végzett személyes beszélgetés után felmérjük, hogy mire van szüksége a munkavállalónak. Ezen a ponton megkülönböztetünk három-féle outplacementet:

  • vezetői
  • specialisták, asszisztensek
  • kékgalléros állomány

Mindhárom csoportnál eltérőek az igények az outplacement folyamatára vonatkozóan. A kékgalléros állományt önéletrajz írási, munkakeresési tanácsadással, a specialistákat például karriertanácsadással, tréningekkel, a vezetőket pedig sok esetben coachinggal és vezetői tréningekkel segítjük. A résztvevők kézzel fogható segítséget kapnak egy kézikönyv formájában szakmájuknak és beosztásuknak megfelelő tartalommal.

Kérjen ajánlatot!

Tanácsadónk személyesen keresi fel Önt egy díjmentes tanácsadással és igényfelméréssel.