Jelenlegi hely

Gyakori Kérdések

Mi a különbség a munkaerő közvetítés és a munkaerő kölcsönzés között?

A munkaerő közvetítés az, amikor mi a cégek számára felkutatjuk a legmegfelelőbb munkavállalókat egy adott munkakörre, majd végül a munkavállaló a céggel köt munkaszerződést. A munkaerő kölcsönzés annyiban más, hogy itt a kiválasztott munkavállaló a Dologidővel köt munkaszerződést, de ettől függetlenül ugyanúgy egy másik cégnél fog dolgozni.

Miért jó nekem, ha a Dologidő közvetít nekem álláslehetőséget?

Mindegy, hogy munkaerő kölcsönzés vagy közvetítés keretein belül kerül velünk kapcsolatba, a legfontosabb, hogy mi az első perctől fogva segítjük a pályázókat. Elkísérjük a céghez interjúra, ha szükség van rá, segítünk a szerződéskötésben, és mindig rendelkezésedre állunk, hogy kérdezzenek bármiről, ami a kiválasztással vagy állásokkal kapcsolatos.

Miért jó nekem, ha a Dologidőnél dolgozom?

Két esete van annak, ha valaki nálunk dolgozik: 1, ha a saját csapatunkba keresünk embert és 2, ha munkaerő kölcsönzés keretein belül . Mi most a 2. pontról fogunk beszélni. Azért jó, ha a Dologidőn keresztül dolgozni, mert segítünk a papírok ügyintézésében, összehozzuk a munkahellyel és mindig elérhetőek vagyunk.

Általában milyen jellegű álláslehetőségeket találhatok a Dologidőnél?

Széles a kínálat, ugyanis az idényjellegű munkáktól kezdve, a szakmunkákon át, egészen a közép és felsővezetői pozíciókig lehet válogatni a munkák közül.

Milyen profilú, mekkora cégekhez keresnek munkatársakat a Dologidőn keresztül?

Ez változó. A legkisebb, néhány fős vállalkozásoktól kezdve a több ezer fős nagy vállalatokig szinte bárkinek. Iparágban elmondható, hogy 60%-ban termelő cégekhez keresünk dolgozókat, mérnököket, vezetőket és 40%-ban szolgáltató cégekhez szakembereket.

Hogyan zajlik a munkaerő felvétel szellemi munka esetén?

Amennyiben van egy adott állásajánlat, minden esetben már a hirdetésben feltüntetjük azt, hogy milyen módon lehet jelentkezni hozzánk. Leggyakoribb jelentkezési forma, hogy egy (fényképes) önéletrajz küldését kérjük a pályázótól egy megadott e-mail címre, majd ezt követően ez az önéletrajz bekerül az adatbázisunkba. A kiválasztás egy két lépcsős folyamat. A jelentkezési idő lejárta után az alkalmas jelöltek behívásra kerülnek egy első körös interjúra, amelyet a HR tanácsadó kollégáink végeznek, majd ezt követően az itt megfelelt jelöltek továbbításra kerülnek a megbízó cégünkhöz egy második körös interjúra. Amennyiben ott is megfelelt a munkavállaló, két opció lehetséges. Ha munkaerő kölcsönzésről van szó, akkor a munkavállaló velünk fog munkaszerződésben állni, az adminisztrációs feladatok és az ügyintézés is nálunk történik, de maga a munkavégzés a megbízónknál fog majd zajlani. Munkaerő-közvetítés során azonban a felvétel után az alkalmas jelöltet és a munkaviszonyával kapcsolatos mindenfajta ügyintézést is átadjuk a megbízónknak. Természeten azokról a jelentkezőkről sem feledkezünk meg, akik az adott munkára nem voltak alkalmasak. Őket a felvételi eljárás lezárása után e-mailben értesítjük és amennyiben hozzájárulnak, önéletrajzuk továbbra is szerepelni fog az adatbázisunkban, ezáltal értesíteni tudjuk őket ha egy számukra ideális munkalehetőség adódik.

Mi a felvételi folyamat menete a fizikai munkák esetében?

Fizikai munkák esetében többnyire egy rövid teszttel kezdődik, majd egy elbeszélgetéssel folytatódik a felvétel folyamata. Azok, akik sikeresen szerepeltek a teszten és az elbeszélgetésen továbbjutnak. A következő lépés sok esetben egy néhány napos próbamunka. Ezidő alatt rendes foglalkoztatotti jogviszonyban, bejelentve megnézzük, hogy valóban alkalmas-e valaki az adott feladat elvégrézése. Amennyiben igen - vagy eleve nem is kellett próbamunkán résztvenni -, úgy munkaszerződést kötünk és felvételre kerül a munkavállaló. Ezt követően a beosztást mindig a projektvezetőnkkel egyezteti a dolgozó.

Mennyi időt vesz igénybe a kiválasztás folyamata?

Ez többnyire a pozíciótól és a megbízónktól függ. Elmondható, általánosan, hogy a fizikai pozícióknál általában 2-3 hét alatt munkába állhat a dolgozó (bizonyos esetekben 1 hét vagy pár nap alatt is). A többi állás esetében néhány hét az átfutási idő.

Mikor értesítenek a jelentkezésem elbírálásáról?

A pályázók jelentkezésit minden esetben rögzítjük, és erről küldünk is egy visszaigazoló e-mailt. A jelentkezési idő lejárta után az alkalmas jelölteket behívjuk az első körös interjúra, azokat pedig, akik nem voltak megfelelőek, a felvételi eljárás lezárta után szintén e-mailben értesítjük.

Hogyan tudok jelentkezni az adott munkára?

Amennyiben van egy adott állásajánlat, minden esetben már a hirdetésben feltüntetjük azt, hogy milyen módon tudsz jelentkezni hozzánk. Leggyakoribb jelentkezési forma, hogy egy (fényképes) önéletrajz küldését kérjük a pályázótól egy megadott e-mail címre, majd ezt követően ez az önéletrajz bekerül az adatbázisunkba.

Hol érhetem el a Dologidő álláshirdetéseit?

Számos helyen találkozhat a hirdetéseinkkel, azonban a weboldalunkon mindig naprakész ajánlatot találhat. Érdemes követni ezen kívül a Facebook oldalunkat is, ahol naponta több alkalommal posztolunk friss munkákat, illetve érdekességeket a munka világából.

Kell-e fizetni a közvetítését, vagy azért, hogy szerepeljek az adatbázisban?

A Dologidő által a munkavállalók részére nyújtott szolgáltatások díjmentesek.

Mi kell a regisztrációhoz (hogy bekerüljek az adatbázisba)?

A regisztrációhoz szükséges legfontosabb dokumentum egy (fényképes)önéletrajz küldése számunkra az adott regisztrációs felülten, vagy pedig az adott álláshirdetés alatt feltüntetett e-mail címre. Vannak olyan állásaink is, ahol a megbízóink kérhetnek egyéb dokumentumokat is (szakmunkás bizonyítvány, nyelvvizsgát igazoló papír, motivációs levél, stb.), ebben az esetben ezt külön feltüntetjük.

Miért jó, ha álláskeresőként regisztrálok a Dologidő honlapján?

Ha regisztrál nálunk álláskeresőként, és elküldi önéletrajzát, nagyobb eséllyel tudunk munkalehetőséget biztosítani. Ha most éppen nem is, de később lesz az Ön számára megfelelő állásajánlatunk, felhívjuk telefonon. Emellett a későbbi jelentkezésnél már elegendő csak egy levelet küldeni nekünk. Ha az önéletrajzban nem történt változás, nem kell újra beküldeni.

Mit tegyek, ha nincs lehetőségem önéletrajzot küldeni?

Ha nincs otthon internet-hozzáférése, és nem tud elektronikus úton önéletrajzot küldeni, akkor papír alapon is bevihető személyesen bármelyik irodánkba, vagy akár postán is. Ha ez sem megoldható, szívesen megírjuk telefonos beszélgetés alapján is a szakmai pályafutásának összefoglalóját. Fontos azonban, hogy valamilyen módon legyen önéletrajz, mert ez minden állásra jelentkezésnél elvárás.

Mi történik az adataimmal regisztráció után?

Az önéletrajz elküldése után a pályázatok az önéletrajzi adatbázisunkba kerülnek, amihez csak a Dologidőnek van hozzáférése. Természetesen az adatokat bizalmasan kezeljük, illetékteleneknek és harmadik félnek nem továbbítjuk őket. Kizárólag csak a potenciális munkáltatónak küldjük tovább, hogy álláslehetőséget biztosítsunk, de előtte erről is megkérdezzük a jelentkezőket.

Hogy oldható meg az állásinterjú, ha nehezen tudok munkaidőben elkéretőzni, hogy állásinterjúra menjek? Mennyire jelenthet ez problémát?

Tanácsadóink rugalmasak, arra kérjük, hogy jelezze ezt feléjük, és biztosítunk lehetőséget alternatív időpontokban való találkozóra.

Ha a Dologidőnél dolgozom munkaerő kölcsönzésben, kihez fordulhatok a fizetéssel kapcsolatban?

Általában a projektvezető tud segíteni a fizetéssel kapcsolatos információkban is. Ő az a személy, akivel a munkavégzés során folyamatosan kapcsolatot tart a munkavállaló a munkaügyi adminisztrációs kérdésekben.

Ha a Dologidőnél dolgozom munkaerő kölcsönzésben, ki intézi az üzemorvosi vizsgálatot? Kell fizetnem érte?

Az üzemorvosi vizsgálatért nem kell fizetni. Ezt legtöbbször a Dologidő részéről a projektvezető szervezi, de az is előfordulhat, hogy az adott cég intézi, ahol a munkavégzésre sor kerül.

Ha a Dologidőnél dolgozom munkaerő kölcsönzésben, kihez fordulhatok táppénz vagy szabadságolás esetén?

A szabadságolással vagy táppénzzel kapcsolatos kérdéseket először a munkavégzés helyén a műszakvezetővel vagy termelésvezetővel célszerű egyeztetni, de a projektvezetőtől is lehet érdeklődni.

Ha a Dologidőnél dolgozom, és bármilyen problémám, panaszom, kérelmem van, kihez fordulhatok?

A munkavégzéssel kapcsolatban bármilyen jellegű kérdéssel a projektvezető személyhez lehet fordulni, ő tartja a kapcsolatot a munkavállalókkal a Dologidő részéről.

Van-e munka?

Szinte naponta kapjuk ezt a kérdést, így szeretnénk megválaszolni: igen, van. De kérjük, ha felveszi velünk a kapcsolatot és munkát szeretne, akkor minimum egy önéletrajzzal jelentkezzen és jelöljön meg egy megyét vagy egy települést, ahol dolgozni szeretne. Ellenkező esetben sajnos nem tudjuk, hogy milyen munkát és hol szeretne.

Mennyi időbe telik, ameddig visszajelzést kapok a jelentkezésemre?

Az, hogy milyen hamar kapnak a jelentkezők visszajelzést, alapvetően a jelentkezők számától, és a pozíció prioritásától függ. Amennyiben az adott álláslehetőségre sokan jelentkeztek, vagy több alkalmas jelölt interjúztatása is folyamatban van, előfordulhat, hogy egy később jelentkezőnek várnia kell a visszajelzésre 1-2 hetet. Ha nem kap azonnal választ, ne essen kétségbe, hamarosan fog. Ha esetleg nem Önre esett a választás, akkor is mindenképp értesítjük.

Milyen önéletrajzot küldjek?

Számos tanácsot lehet olvasni különböző fórumokon az önéletrajzok ideális formáját illetően. Nekünk nem kell egy meghatározott sablonra illeszkedő önéletrajzot küldeni, azonban fontos, hogy az információk átláthatóak legyenek. Az önéletrajz mindenképp tartalmazza a nevét, elérhetőségét, tanulmányait, és a releváns szakmai tapasztalatokat időrendi sorrendben, dátummal ellátva. Ha úgy látja, hogy a megpályázott pozíció szempontjából releváns, írjon egy-két szót arról, hogy a korábbi munkahelyein mi volt a pontos feladatköre. Nem kötelező ugyan, de nagyon szívesen látnánk fényképet is az önéletrajzban.

Munkába állás után mikor és hogyan kapom meg az elő fizetésem?

Az első fizetés időpontja (hacsak máshogy nem tájékoztatja a projektvezető a szerződéskötéskor) a következő tárgyhó 10.-re esik. A havi szintű kifizetés időpontja a későbbiekben is mindig a rákövetkező hónap 10.én lesz. A fizetéseket mindig bankszámlára utaljuk. A szerződéskötéskor fontos, hogy megadjon nekünk egy bankszámlaszámot, amire a fizetést utalhatjuk.

Mit vigyek magammal az interjúra?

"Nem szükséges öltönyben vagy kosztümben érkezni az interjúra, de mindenképp kulturált öltözékben érdemes megjelenni. Hozza magával a személyes iratait (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, taj-kártya) amennyiben olyan munkára jelentkezett, ahol a Dologidő Kft. alkalmazásában áll majd. Ha a pozíció, amire jelentkezett speciális végzettséget vagy képzettséget igényel, hozza magával az ezzel kapcsolatos igazoló iratokat is."

Akkor is kapok visszajelzést, ha nem feleltem meg?

Igen. Legkésőbb akkor, amikor megtaláltuk a megfelelő embert/embereket a pozícióra, visszajelzést kap az összes többi jelentkező is erről. Ilyenkor az önéletrajza az adatbázisunkban marad, és fel tudjuk keresni a későbbiekben, ha megfelelő állásajánlat érkezik a rendszerünkbe.

Akkor is érdemes jelentkeznem, ha nem felelek meg tökéletesen az elvárásoknak?

Az álláshirdetéseinkben minden esetben fel van tüntetve, hogy mik az elvárásaink, és mi számít előnynek a jelentkezés során. Ha az előnyösnek számító tulajdonságok közül nem felel meg mindegyiknek, az nem gond, az elvárások azonban azért vannak feltüntetve, mert vagy nekünk, vagy a partnercég számára szakmailag elengedhetetlen, hogy az ott felsoroltak – képzettség, szakmai tapasztalat, kompetenciák – mindegyikének megfelelő jelöltet találjanak. Ha épp nem talál olyan álláslehetőséget, aminek minden tekintetben megfelel, kérjük, töltse fel az önéletrajzát az adatbázisunkba, így később tudjuk értesíteni, ha Önhöz tökéletesen illeszkedő állásajánlatunk lesz.

Mire számíthatok az állásinterjún?

Az interjú során a korábbi szakmai tapasztalatokon és feladatkörökön lesz a fő hangsúly. Arra leszünk kíváncsiak, hogy milyen pályaválasztási döntéseket hozott meg, hogyan fejlődött, milyen feladatköröket láttott el és szeretett csinálni, mi volt az a tevékenység, ami kevésbé volt az Ön számára megfelelő. Ilyenkor kapunk egy átfogóbb képet, mint amit egy önéletrajzból kiszűrhetnénk, és jobban fel tudjuk mérni, hogy illeszkedik-e a partnercéghez tapasztalatait és személyiségét illetően egyaránt. Az interjú során tájékoztatjuk az álláslehetőség pontos részleteiről, hogy Ön is felmérhesse, hogy ez a lehetőség-e az, amit keresett.