Jelenlegi hely

Álláskeresőként egy munkaerő közvetítőnél

Mindenek előtt érdemes tisztázni és szétválasztani a munkaerő kölcsönzés és a munkaerő közvetítés fogalmait, hiszen ez két különböző dolog. Az alábbiakban segítséget nyújtunk eligazodni az álláspiac ezen részét érintő kérdésekben, illetve feltárjuk a munkaközvetítőkkel való együttműködés előnyeit és buktatóit. A Dologidő egyaránt végez munkaerő kölcsönzési és munkaerő közvetítési tevékenységet. Az állásajánlataink között egyaránt találkozhat mindegyikkel, így ha azt látja egy állásajánlatban, hogy „a pozíciót a Dologidő Kft biztosítja”, akkor biztos lehet benne, hogy munkaerő kölcsönzésről van szó.

Nézzük tehát őket külön-külön, majd összehasonlítva.

Munkaerő kölcsönzés

Munkaerő kölcsönzésről akkor beszélünk, ha egy munkavállaló nem azzal a céggel kötött munkaszerződést, ahol dolgozik, hanem egy másik, úgynevezett munkaerő kölcsönző vállalkozással. Ez egy hármas jogviszony a dolgozó a közvetítő és a kölcsönvevő között.

a munkaerő kölcsönzés hármas jogviszonyaábra: a munkaerő kölcsönzés hármas jogviszonya

A munkaerő kölcsönzőket nagyon szigorú szabályok kötik, így nem is végezheti bárki ezt a tevékenységet. Ez az együttműködés számos előnnyel jár a munkáltatónak és a munkavállalónak is. Nézzük, hogy mit nyerhet egy munkavállaló, ha munkaerő kölcsönzés keretében foglalkoztatják:

  • elkerülhetőek a jogi problémák, hiszen a Dologidőnél csak legális foglalkoztatás folyik
  • extra segítségnyújtást kap a dolgozó projektvezetőinktől munkaügyi kérdésekben
  • egy esetleges leépítés során a jól bevált kölcsönzötteinket másik partnerünknél könnyedén el tudjuk helyezni
  • akár másodállást is lehet így vállalni
  • a bevált dolgozókat előszeretettel veszik át partnereink a saját állományukba

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nem feltétlenül a munkaerő kölcsönzés a megfelelő valaki számára.

  • kölcsönzött munkavállalóként maximum 5 évig foglalkoztatható valaki egy cégnél, így maximum középhosszú távra lehet tervezni
  • válság esetén a cégek elsőként a kölcsönzött munkavállalókat szokták leépíteni
  • a piacon rengeteg olyan munkaközvetítő tevékenykedik, akik nem legálisan működnek, így érdemes ezeket elkerülni

Munkaerő közvetítés

A munkaerő közvetítés során a Dologidő csak az állás meghirdetését, majd a jelentkezők szűrését és interjúztatását végzi. A folyamat sikeres lezárultával a befutó jelölt nem a Dologidővel, hanem a pozíciót kínáló céggel köt szerződést.

Fontos leszögezni, hogy mi a munkavállalóktól soha semmilyen díjat nem kérünk a szolgáltatásainkért. A munkavállalók számára a regisztráció, az állásra jelentkezés, az interjúk, a tanácsadás és mindennemű adminisztráció teljesen ingyenes. Ha bármilyen kérdése lenne még, látogasson el a Gyakori Kérdések oldalunkra, ahol további információkat kaphat a szolgáltatásainkról és a jelentkezés menetéről.